اصول شش گانه حفظ سلامتی - اصول تدابیر خوردنی ها (ماکولات)؛ قبل از سیر شدن دست از غذا کشیدن

اصول شش گانه حفظ سلامتی - اصول تدابیر خوردنی ها (ماکولات)؛ قبل از سیر شدن دست از غذا کشیدن، مراعات عادات غذایی


اصل هجدهم: دست کشیدن از خوردن غذا قبل از سیری کامل


هنگامی که هنوز میل و اشتها به غذا، کاملا از بین نرفته است و هنوز میل به خوردن باقی است، باید از خوردن غذا دست کشید، زیرا هنگامی که غذا پخته می شود، متخلخل می گردد و در این حال وقتی به معده می رسد، معده پر می شود.

پس اگر غذا زیاد خورده شود و جایی برای تخلخل آن باقی نمانده باشد و فضای معده پر شود، باعث سوء هضم و فساد غذا در معده می شود، بنابراین باید قسمتی از معده را برای تخلخل غذا باقی گذاشت، تا هضم غذا در معده خوب انجام شود و ثقالت و سنگینی برای معده به وجود نیاید. علاوه بر اینکه پرخوری کردن در غذا، باعث ایجاد غلبه بر بلغم در معده می شود و دنبال آن سیستم هاضم را در بدن ضعیف و معده را شل کرده و کبد را که عضو سیستم هاضمه ضعیف چرب و سرد می کند.
در روایت ائمه اطهار و همچنین در بیانات علمای علم اخلاق و اطبا و حکما همیشه به اصل مهم پرهیز، اشاره شده است.

امام رضا علیه السلام می فرماید: "معده خانه همه بیماری ها و پرهیز کردن ریشه درمان همه دردهاست".  بنابراین کسانی که سالم هستند باید به دنبال این باشند که تغذیه خود را اصلاح و از پرخوری و پرهیز کنند. کسانی که هم بیمار هستند، قبل از این که برای درمان خود به دنبال مصرف دارو باشند، در فکر این باشند که چه غذایی برای آنها مضر است و از آنها پرهیز کنند.

اصل نوزدهم: پرهیز از تفریط در خوردن
پرهیز طولانی و فاصله گرفتن زیاد از خوردن غذا، باعث ضعف و لاغری بدن می شود، زیرا پرهیز برای مریض است و نه برای کسانی که دارای سلامتی جسم هستند.
                                                       
  پرهیز در صحت همانند، ناپرهیزی در ناخوشی است.
همان گونه که ناپرهیزی در هنگام بیماری موجب تکثیر مواد در بدن و زیاد شدن مریضی و ضعف در قوای بدن می شود، پرهیز کردن نابجا نیز باعث ضعف در قوای بدن و لاغری می گردد.


اصل بیست و یکم: رعایت عادات در کیفیت و کمیت غذا خوردن


رعایت عادات در کیفیت و کمیت غذا خوردن لازم است. انسان باید به خوردن آن چه عادت کرده است، عاداتش را مراعات کند و اگر عادت غلطی باشد، باید آرام آرام ترک عادت کند، نه اینکه یک بار عادت غلط خود را ترک نماید، تا بدن بتواند خود را موافق ترک آن عادت کند، چرا که هر کس عادت به خوردن غذایی کرده باشد، چون طبیعت بدن او، آن غذا را می پسندد سریع آن را هضم می‌کند و اگر عادت به خوردن غذایی نداشته باشد، ولو غذای مفیدی باشد، چون طبیعت بدن شخص، غذا را نمی پسندند از آن اعراض می‌نماید و از این جهت مفاسد بسیار برای بدن ایجاد می شود.

 بنابراین نباید طبیعت هوشمند بدن به وسیله ترک ناگهانی برخی از عادات که نیاز او شده است، دچار تحیر کرد؛ زیرا که در طول این ایام برای شخص بیماری ایجاد می کند.

حکم این قاعده و اصل، در مصرف برخی از داروهای شیمیایی نیز برقرار است. کسی که عادت به مصرف برخی از داروهای شیمیایی دارد ولو این دارو برای بدن او مضر است، اما نباید یکباره مصرف دارو را بر او قطع کرد.
اگر غذایی که به آن عادت کرده است از غذای ردیئه باشد که ترک دفعی ان لازم است، باید دفعتا آن ماکول را ترک کرد، مثل عادت به خوردن خاک زیرا بالاخره با گذشت زمان از مصرف این غذاهای ردیئه ، امراض که علاج ناپذیر است ایجاد می شود.                      

پایان قسمت یازدهم

ادامه دارد.....

منبع: معرفت شناسی سلامت انسان، حکیم محسن اسماعیلی

 محصولات طبیعی تسنیم عرضه کننده روغن های درمانیِ، عطر های طبیعی و درمانی، حرز موسسه حکمت بنیان طیبستان می باشد.

    با ما در ارتباط باشید:

لینک کانال ایتا    eitaa.com/tasnim560

    مشاوره و پاسخگویی   09352327504

 

ما را دنبال کنید

سبد خرید