اصول شش گانه حفظ سلامتی - اصول تدابیر خوردنی ها (ماکولات)؛ پرهیز ار طولانی کردن خوردن غذا

اصول شش گانه حفظ سلامتی - اصول تدابیر خوردنی ها (ماکولات) 

پرهیز از طولانی کردن غذاخوردن و خوردن غذایی بعداز غذایی دیگر

 

 

اصل نهم: پرهیز از خوردن غذایی بعد از غذایی دیگر


 از خوردن یک طعام بعد از طعام دیگری خودداری شود. دو منظور از این جمله برداشت می شود. اول اینکه؛ هر وقت  طعامی، بعد از طعام دیگر خورده شود بدون در نظر گرفتن لطیف یا غلیظ بودن طعامِ موجب؛ عدم هضم خوب غذا می شود و دوم اینکه دو غذای لطیف و غلیظ را نباید همزمان مصرف کرد. چرا که این روند هم موجب عدم هضم مناسب و فاسد شدن هر دو غذا در معده خواهد شد.

 وقتی غذای غلیظ خورده می شود، چون نیاز به زمان بیشتری برای هضم دارد، نباید بعد از آن غذای دیگری خورده شود تا هضم کامل انجام شود. در اینجا نیز می‌گوییم چیزی که ترکیب چند غذا را با هم دچار مشکل می‌کند، بحث لطیف و کثیف بودن غذا است. زمانی که دو غذای لطیف و کثیف را با هم استفاده  می کنیم، غذای لطیف نیاز به زمان کمتری برای هضم دارد و غذای کثیف نیاز به زمان هضم بیشتر.

 مثلاً ماهی غلیظ است و ماست لطیف؛ ماست، نسبت به ماهی زودهضم تر است. وقتی در کنار هم قرار می گیرند، یکی نیاز به زمان زیادتری برای هضم دارد و یکی نیاز به هزینه کمتر  و لذا وقتی در کنار هم قرار می گیرند، خلط فاسد ایجاد می‌کند. بنا بر هر دو  احتمال خوردن سالاد یا ترشیجات به دنبال  خوردن یک طعام نهی می شود. تنها مصرف دو میوه بعد از غذا ضرری ندارد که عبارتند از سیب و انار.


نکته:

"سیب مرکب القوی است و مصرف آن قبل از غذا باعث سیری و بعد از غذا باعث هضم بهتر غذا می شود. در واقع سیب بعنوان یکی از هاضم های بسیار مفید شناخته می شود."

اصل یازدهم: پرهیز از  طولانی کردن زمان خوردن غذا 

به دو دلیل از طولانی کردن زمان خوردن غذا باید پرهیز شود:

  1.  وقتی انسان اینگونه غذا می خورد، دهانه معده باز می‌شود و لقمه‌ای که می خورد وارد معده می شود و ترشحات اسیدی داخل معده فعال شده و غذایی که وارد معده شده را شروع به هضم می‌کند، وقتی انسان بین دولقمه فاصله زیاد بیندازد، خود به خود دهانه معده بسته می شود؛ سپس لقمه دوم با فاصله وارد می شود و دهانه معده بازمی‌گردد، که این عمل باعث اذیت شدن معده و سوء هضم می شود.

  2. این نحوه غذا خوردن باعث می‌شود تا هضم مواد داخل معده یک دست و یکسان نباشد و در عین اینکه یک قسمت از آن ها هضم کامل شده، قسمت دیگر هضم کم و قسمتی دیگر هضم نشده باشد در این صورت مواد داخل معده فاسد شده و باعث به وجود آمدن امراض گوناگون  شود.

البته این اصل  که غیر از این مطلبی است که درمباحث قبل  اشاره شد که باید غذا را زیاد جوید، زیرا خود زیاد جویدن هم نباید به حدی برسد که خوردن غذا کنار سفره زیاد به تاخیر بیافتد.

 

پایان قسمت هشتم

ادامه دارد.....

منبع: معرفت شناسی سلامت انسان، حکیم محسن اسماعیلی

با ما در ارتباط باشید:

 محصولات طبیعی تسنیم عرضه کننده روغن های درمانیِ، عطر های طبیعی و درمانی، حرز موسسه حکمت بنیان طیبستان می باشد.

    لینک کانال ایتا    eitaa.com/tasnim560

    مشاوره و پاسخگویی   09352327504

 

ما را دنبال کنید

سبد خرید