اصول شش گانه حفظ سلامتی - اصول تدابیر خوردنی ها (ماکولات) اصل چهارم: افضلیت مصرف بعضی از خوراکی ها

 

اصول شش گانه حفظ سلامتی - اصول تدابیر خوردنی ها (ماکولات) اصل چهارم: افضلیت مصرف بعضی از خوراکی ها

در مطالب گذشته به سه اصل پاکسازی، بهسازی و نوسازی پرداخته شد و در ادامه به بیاناصل دیگری در باب خوردنی های می پردازیم. 

اصل چهارم: افضلیت مصرف بعضی از غذاها

اطبا و حکما  توصیه می‌کنند که انسان برای حفظ صحت به مصرف برخی از غذاهایی که در ذیل آورده می شود اکتفا کند: 


۱- خوردن نان گندم که عاری از آلودگی ها باشد، چراکه نان گندم گرمای آن به اعتدال نزدیک است و همچنین سریع الهضم و کثیر الغذا می باشد.
2- خوردن و مصرف غذاهایی که

اولا: معتدل باشد.

ثانیا:  غذاییت آن زیاد و خوب باشد

 ثالثا: سریع الهضم و سریع الجذب باشد.

بنابراین هر چقدر مصرف غذاها به سمت سردی و تری برود، جذب و هضم آن درمعده دیر انجام خواهد شد؛ زیرا از جمله ویژگی‌های سردی" غلظت، صلابت و انجماد" است. لذا هضم آن در معده دیرتر و سخت تر خواهد بود؛ چه مشکل معده وجود داشته باشد و چه نداشته باشد.

چند نمونه از غذاهای غلیظ عبارت است از: سیب زمینی، ماکارونی، عدسی.

چند نمونه از غذاهای سریع الهضم و سریع الجذب عبارات است از:

  •  گوشت گوساله که گرم و تر است و به اعتدال نزدیک است

  •  گوشت بزغاله که مزاج معتدل دارد و به تعبیری جمیع گوشت های گرم تر است

  • گوشت مرغ محلی که مزاج گرم و تر است

  • گوشت کبک مزاج گرم و خشک است.

  • گوشت تیهو که که از خانواده کبک است. گوشت پرنده ها هم سریع الجذب و هم سریع الهضم است.

  • خوراکی های شیرین ملایم و معتدل که مزاج شیرینی ها غالباً گرم و تر است

  • انجیر، انگور و رطب سه میوه ای  که استفاده از آن سفارش شده است.( البته رطب مقدم است بعد از رطب،انگور و سپس انجیر)

 درباره مصرف میوه؛ حکما اشاره به این موضوع دارند؛ که مصرف هر میوه ای در همان منطقه ای باشد که عادت برخوردنش را دارند.
قطعا این نکته به معنی منع مصرف دیگران نیست؛ بلکه با رعایت اصل مزاج شناسی و درجه مزاجی هر منطقه و هر شخص خوردنی ها برای مناطق دیگر نیز با حفظ شرایط جایز خواهد بود.


۳-خوردن حلویات( شیرینی ها)
 البته آنچه که شیرینی آن ملایم موافق طبع انسان باشد. مزاج شیرینی جات غالبا گرم و تر است و مزاج کبد گرم و تر و لذا مطلوب و مرغوب کبد می باشد.
از طرف دیگر خون که ارتباط تنگاتنگی با کبد دارد به صورت طبیعی شیرین و غذای جمیع بدن از آن است و گویا طعم اعضای بدن شیرین است؛ به همین جهت طالب مشتاق و جاذبه هم دیگر هستند.
 4-خوردن برخی میوه ها  مثل انجیر چرا که هم کثیر الغذا و هم فربه کننده بدن است و هم در میوه ها چیزی سریع الغذا تر و بهتر در تولید خون از آن نیست. انجیر دارای مزاج گرم و تر است و دارای ارزش غذایی فراوان است و مغذی و مقوی برای هر سن و سال و خالی از پوست و هسته و زوائد.

پایان قسمت پنجم

ادامه دارد.....

منبع: معرفت شناسی سلامت انسان، حکیم محسن اسماعیلی

با ما در ارتباط باشید:

 محصولات طبیعی تسنیم عرضه کننده روغن های درمانیِ، عطر های طبیعی و درمانی، حرز موسسه حکمت بنیان طیبستان می باشد.

    لینک کانال ایتا tasnim560@

    مشاوره و پاسخگویی   09352327504

 

ما را دنبال کنید

سبد خرید