پیشگیری از کبد چرب
یکی از شگفتیهای کبد، ترشح ماده ضد ویروسی است به نام «اینترفرون». این ماده زمانی تولید میشود که کبد در نهایت سلامت باشد. پس باید از این اندام نهایت مراقبت انجام شود.
پیشگیری مقدم بر درمان است با اصلاح تغذیه و ورزش و فعالیت بدنی و تقویت کبد از بروز بیماریهای کبد از جمله کبد چرب جلوگیری کنیم.
1- اصلاح تغذیه
از مهمترین اصول پیشگیری اصلاح تغذیه است، یعنی تعدیل و تنظیم اخلاط اربعه در بدن.
اجتناب از پرخوری (خوردن و نوشیدن بیش از حد نیاز طبیعی بدن) و بدخوری (خوب نجویدن و تند خوردن غذا، نظم نداشتن در زمان غذا خوردن، خوردن چند نوع غذای متفاوت با هم، خوردن غذاهای زود هضم با غذاهای دیر هضم، خوردن ماست با غذاهای گوشتی، خوردن آب قبل و بعد و وسط غذا، خوردن آب سرد بعد از غذای چرب، و...).
کاهش مصرف گوشت و چربیها و قندهای مصنوعی و مصرف بیشتر میوه و سبزیحات.
خوردن غذا بلافاصله بعد از غذای هضم نشده قبلی زیانبارترین چیزها برای کبد میباشد.
پرهیز از خوردن روغنهای نباتی و مایع و استفاده از روغن کنجد و زیتون در غذا و برای سرخ کردن.
پرهیز از مصرف آبی که مستقیم با یخ خنک شده باشد (مثل آب داخل پارچ که با یخ خنک شود).
پرهیز از مصرف غذاهای فریز شده ، انواع سرخ کردنیها مانند سیر داغ، پیاز داغ، چیپس، پفک، غذاهای چرب، نوشابههای گاز دار.
پرهیز از مصرف آب و مایعات به افراط، تحت هر عنوانی از جمله آبدرمانی. و نوشیدن آب در اول و وسط و آخر غذا بلافاصله (خصوصا آب سرد و بعد از غذای چرب).
در صورت داشتن عطش زیاد، به آب آشامیدنی خود یک قاشق چای خوری آب لیموی تازه اضافه کنید.
حذف سرخ کردنی ها و غذاهای آماده (فست فودها) و مواد صنعتی و کارخانه ای و نمک و قند و شکر زیاد از برنامه غذایی.
2-ورزش و فعالیت بدنی
انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم، (بخصوص برای افرادی که چاق هستند و یا استعداد چاقی دارند) چنانکه ابن سینا میگوید: یکی از بزرگترین تدبیرات جهت حفظ سلامتی بدن ورزش کردن است. زیرا با انجام ورزش مواد زائد و سمومات بدن از طریق تعریق و فعالیت قلب و کلیهها دفع میشود و تنفس اکسیژن و هوای تازه و سالم موجب تولید خون صالح در بدن شده و موجب تقویت سلولهای بدن میشود.
3- تقویت و پاکسازی کبد
با تغذیه صحیح و مناسب میتوان کبد را سالم نگه داشت. در واقع سالم بودن کبد مساوی است با سلامت جسم و روح.
مصرف انواع میوه جات، سبزیجات، بخصوص کاهو و هویج و خیار، آلبالو، سیب، انگور، به، گلابی، خرمالو، انجیر، انار و شاتوت که اثر معجزه آسایی روی کبد دارند. (شاتوت ضد هپاتیت).
انواع بذرهای ملین از قبیل خاکشیر، اسفرزه، بارهنگ، تخم ریحان و تخم شربتی، بالنگو، شیرخشت، ترنجبین، فلوس به مقدار کم.
سالاد فصل همراه با لیموترش تازه و روغن زیتون قبل از غذا، عسل، کشمش، توت، برگه هلو، کنجد، اسطوخودوس، بادرنجبویه، کاسنی، آب مرکبات، مغز بادام خام.
خوردن آب زرشک، تمر هندی، آب کرفس، ماء الشعیر برای تقویت کبد مفید می باشند.
گیاهان خوشبو و معطر مثل دارچین، گلاب، زعفران، هل، زنجبیل مقوی کبد هستند.
مصرف شربت آب لیموی تازه با عسل بصورت مرتب و همچنین خوردن نان جو و سوپ جو، کدو خورشتی و کدو حلوایی نیز در تقویت کبد بسیار موثر می باشد.
از بهترین مواد در تقویت کبد و درمان بیماری های کبد مصرف مرتب روغن زیتون بکر(بودار) همراه با غذا و همچنین روغن کنجد و حذف روغن های نباتی و مایع از برنامه غذایی می باشد.
برگرفته از نسخه های حکیم اسماعیلی
کانال ما (چاره) را در پیام رسان ایتا دنبال کنید و از مطالب آموزشی کاربردی آن در جهت بهبود سبک زندگی و سلامتی بهره ببرید.
eitaa.com\chareh251