بی اشتهایی کودکان
بی اشتهایی کودکان یا امتناع از خوردن غذا مشکلی است که باعث نگرانی پدرو مادر میشود. گاهی کودک از خوردن برخی از غذاها امتناع کرده یا علاقهای به غذا ندارد و این موارد بیاشتهایی کودکان محسوب نمیشود و بهراحتی میتوانید آن را با روشهای خانگی درمان کنید. دراین صورت نیاز آگاهی والدین از نحوه برخورد با کودک در این شرایط است؛ یا گاهاً میشود از مشاور و روانشناس کودک کمک گرفت.
اما اگر بیاشتهایی کودکان دلیل دیگری دارد، و ادامه دار است، عوارض خطرناکی بههمراه دارد و بهتر است به سرعت درمان شوند. در ادامه به این مطلب میپردازیم.
علل بیاشتهایی کودکان عبارتند از:
- هر نوع بیماری یا داروی مصرفیای که موجب زخمهای دهان، تغییر حسچشایی کودک، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ شود
- هم چنین تب خفیف و سرماخوردگی،
- حساسیت روده کودک به یک نوع ماده غذایی مثل پروتئین موجود در گندم ( گلوتن )
- عدم مصرف غذای کافی و مقوی در اختیار کودک،
- فشارهای روحی و روانی بر کودک
علت:
به علت غلبه صفرا در بدن رخ میدهد.
پرهیزات:
از مصرف غذاهای گرم و خشک بپرهیزید.
(مزاج موادغذایی در کتاب معرفهالطعام آورده شده است.برای نمونه میتوانید برخی از این موارد را در کانال ایتای ارمغان سلامتی مشاهده بفرمایید.)
درمان:
اگر بیاشتهایی ناشی از گرمی مزاج باشد درمان آن مالیدن روغن بنفشه به ملاج سر به مدت یک هفته و اگر بیاشتهایی از سردی مفرط باشد مالیدن روغن بادام شیرین به ملاج سر و چرب نمودن مقعد به مدت حداقل یک هفته تا ده روز.
بد غذایی و ضعف کودکان:
دلیل بد غذایی کودک با توجه به سن و شرایط جسمی و سلامتی آنها متفاوت است اما دلیلی وجود دارد که به عنوان اصلیترین دلایل بد غذایی کودک محسوب میشوند کودکان بعد از ابتلا به سرماخوردگی و مشکلاتی همچون اسهال و دل درد و... اشتهایی به خوبی سابق برای خوردن غذا ندارند.
طبیعی است که پس از بهبودی کودک و تمام شدن دوره درمان این مشکل برطرف میشود. در مورد بیماریهایی چون عفونت ادراری که دوره درمان به نسبت طولانی با آنتی بیوتیک دارد، بازگشت اشتها احتیاج به زمان دارد. در دوره مصرف دارو ممکن است از لحاظ جسمی و روانی ضعیف شود و بیاشتهایی نیز این وضع را بدتر میکند.
پس لازم است با به کار گرفتن روشهایی کودک برای خوردن غذا تشویق شود. ابتلا به اسهال هم ممکن است کودک میلی به غذا خوردن نداشته باشد. دندان در آوردن وی است. با اینکه این امر از لحاظ علمی موضوع ثابت شدهای نیست، اما بسیاری از مادران به تجربه مشاهده میکنند که فرزندشان کمی از بیرون زدن دندان جدید نسبت به غذا بیمیل میشود.
علت:
به علت غلبه صفرا در بدن رخ میدهد.
پرهیزات:
از مصرف غذاهای گرم و خشک پرهیز کند.
(مزاج موادغذایی در کتاب معرفهالطعام آورده شده است.برای نمونه میتوانید برخی از این موارد را در کانال ایتای ارمغان سلامتی مشاهده بفرمایید.)
درمان:
- اگر طبع کودک سرد باشد مالیدن روغن بادام شیرین و روغن سیاهدانه به ملاج سر یک شب در میان،
- و اگرطبع کودک گرم باشد مالیدن روغن بنفشه به ملاج سر و ناحیه مقعد مالیده شود به مدت حداقل ده شب تا دو هفته.
پل ارتباطی:
برای ارتباط با مجموعه ارمغان سلامتی میتوانید از راههای ارتباطی زیر وارد بشوید:
کانال اصلی (در ایتا):
@armagansalamaty
آیدی مشاورین (در ایتا):
@f_mobiniii
@m_jafariii
شماره تلفن:
09393607755 _جعفری
09301430620_مبینی
(لطفاً فقط پیامک بدهید) پاسخگوی شما عزیزان در پیامرسانهای ایتا، آیگپ، سروش، روبیکا و بله هستم.
منابع:
- کتاب روششناسی روغن درمانی از حکیم محسن اسماعیلی
گردآورنده: فاطمه مبینی
⭐️کامنت فراموش نشه: )⭐️