فشار خون
مقصود، همان نیرو، قدرت و یا فشاری است که از سوی خونی که در رگ ها جریان دارد به دیواره رگ وارد می شود. این فشار در حقیقت یکی از علائم مهم حیات به شمار می رود و بدون وجود آن، گردش خون در بدن ما امکان پذیر نیست. میزان آن در نواحی مختلف بدن متفاوت است. فشـارخون در نواحی نزدیک به قلب بیشتر است و با دور شدن از قلب به تدیج کاهش می یابد. مقدار فشـار خون در شاهرگ ها بیش از رگ ها است. اما به طور کلی یک گستره خاصی را در بر میگیرد و با استفاده از انواع فـشارسنجها مورد اندازهگیری قرار میگیرد و با واحد میلیمتر جیوه (mm Hg) بیان میگردد.
فشـارخون بالا و پایین از جملع بیماریهایی است که قصد داریم در این بخش به توضیح آن بپردازیم.
فشار خون پایین
فـشار خون پایین و کم فشـاری خون یا افت فشـار خون به معنی کم بودن فشـار خون در رگها است. اصطلاح فشـار خون پایین معمولاً به فـشار خون سیستولیک کمتر از 90 میلیمتر جیوه و فشار دیاستولیک کمتر از 90 میلیمتر گفته میشود. البته به شرط آن که فرد علائم یا مشکلاتی نظیر ضعف و گیجی داشته باشد. زمانی که فشـار خون در حدی پایین باشد که سبب ایجاد نقصان در رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به ارگانهای مختلف مثل مغز قلب کلیه و... شود اندامها نمیتوانند عملکرد طبیعی خود را انجام داده و به تدریج صدمه میبینند. برخی افراد ممکن است با وجود فشـار خون 90/50 هیچگونه علامتی از فشار خون پایین نداشته باشند و بنابراین فشارشان پایین محسوب نمیشود. برخی از افراد نیز که عموماً فـشار خون بالاتری دارند ممکن است وقتی فـشارشان به 60/100 برسد علائم افت فـشار خون را نشان دهند.
نشانههای افت فشار خون:
- احساس گیجی
- تنفس تند
- تشنگی
- افزایش ضربان قلب
- درد قفسه سینه
مهمترین علل فشار خون پایین عبارتند از:
- ازدست دادن خون
- عفونت خونی
- داشتن خونریزی
- کم ابی بدن و تشنگی
- تغذیه نادرست
- خوردن بیش از حد ترشیجات
علت:
به غلبه بلغم فشـار خون رخ میدهد.
پرهیزات:
از مصرف غذاهای سرد وتر پرهیز شود.
درمان:
از ترکیب روغن سیاهدانه و روغن بادام تلخ روی شکم، پهلوها، داخل بینی، و پشت گوش ماساژ داده شود. همچنین چکاندن چند قطره روغن سیاهدانه زیر زبان و همچنین مالیدن آن به ملاج سر و پشت کمر از بالای گردن تا آخرین مهره کمر به صورت روزانه و مساژ دادن ان به مدت 10 تا 40 روز.
فشارخون بالا
فشار خون بالا یا پرفشاری خون که گاهی به آن پرفشاری شریانی گفته میشود یک بیماری مزمن است که در آن فشـار خون در شریانها بالا میرود به دنبال این افزایش فشار، فعالیت قلب باید برای حفظ گردش خون در رگهای خونی شدیدتر از حالت طبیعی شود.
فشـار خون شامل دو مقیاس سیستولی و دیاستولی است که وابسته به انقباض (سیستول) یا شل شدن(دیاستول) ماهیچه قلب بین ضربانها میباشند.
در حالت استراحت، فشار خون طبیعی سیستولی (یا حداکثر فشار خون)بین 100 تا 140 میلیمتر جیوه و فشار خون طبیعی دیاستولی یا حداقل فشار خون بین 60 تا 90 میلیمتر جیوه است.
در صورتی که فشـار خون به طور مزمن برابر یا بیش از 140 بر روی 90 میلیمتر جیوه باشد، فرد از فشار خون بالا رنج میبرد.
نزدیک به 50 درصد از مبتلایان به فشار خون از بیماری خود مطلع نیستند و بیسیاری از بیماران به صورت تصادفی از فشـار خون خود با خبر میشوند.
درصد زیادی از بیماران مبتلا به فشـار خون، بیماری خود را کنترل نمیکنند.
در برخی موارد بالارفتن فشـار خون باعث خونریزی مغزی میشود پرفشاری خون عامل خطر عمده در سکته مغزی، سکته قلبی(حملات قلبی)، نارسایی قلب انوریسمهای شریانی(به عنوان مثال انوریسم ائورت)، بیماری شریانهای پیرامونی و دلیل بیماریهای مزمن کلیه است.
علت:
غلبه صفرا
پرهیزات:
غذاهای گرم و خشک
درمان:
مالیدن روغن بنفشه به ملاج سر و چکاندن چند قطره در هر مجرای بینی به مدت حداقل 10تا40 روز.
منبع: کتاب روش شناسی روغن درمانی نوشته حکیم محسن اسماعیلی
برای دریافت روغن های باکیفیت طیبستان میتوانید با نمایندگی طیبستان در تهران تماس بگیرید.
09301430620