سرفه و انواع آن با روغن درمانی
سـرفه نوعی واکنش دفاعی بدن (رفلکس) به مواد محرک تنفسی یا آلودگی هوا برای دفع ترشحات در هنگام بیماری است. مکانیسم سرفه خروج سریع هوای بازدمی بر اثر انقباض عضلات تنفسی است. سرفه به صورت رفلکسی یا ارادی ایجاد میشود. برخی از علل انواع سرفه عبارتند از عفونت، ریفلاکس معده، آلودگی هوا، سینوزیت، حساسیت، جسم خارجی، علل روانی.
- علت: اگر در روز باشد غلبه بلغم و اگر در شب باشد غلبه سودا
- پرهیزات: غذاهای سرد وتر و سرد و خشک
- درمان: اگر به علت غلبه بلغم باشد ماساژ با روغن سیاهدانه روی قفسه سینه، بین کتفها، روی دندهها ماساژ داده بشود. اگر به علت غلبه سودا باشد ماساژ دادن با روغن بادام شیرین روی قفیه سینه و در مجرای بینی هرکدام یک قطره چکانده بشود.
سرفه خشک
- علت: غلبه سودا
- پرهیزات: غذاهای سردو خشک
- درمان: روغن بادام شیرین 1 قاشق همراه غذا میل شود و روی قفسه سینه مالیده بشودو همچنین داخل بینی چکانده بشود.
سرفههای شدید
- علت: غلبه بلغم
- پرهیزات: غذاهای سردوتر
- درمان: مالیدن روغن سیاهدانه به جلوی قفسه سینه و ریه ها و پشت کمر و ماساژدادان آن وچکاندن دو قطرهروغن سیاهدانه در هر مجرای بینی به مدت یک هفته تا 10 روز.
سرفههای پی در پی
سـرفههای پی در پی است که عفونتهایی مانند سرماخوردگی و انفولانزا ار علل شایع سـرفه مداوم در مودکان و بزرگسالان بشمار میرود با این حال این نوع سـرفه پس از چند هفته به خودی خود از بین میرود مهمترین علل سرفهای پی در پی عبارتند از: سـرفه از روی عادت یا با ریشه روانی: این سـرفه خشک بیشتر در کودکان مشاهده میشود و پس از یک عفونت ویروسی رخ میدهد. سرفه در طول روز مشاهده شده، اما شدت آن هنگامی که فرد در خواب به سر میبرد کاهش میابد.
- آلرژی: آلرژیهای ناشی از گرد و غبار، گرده و یا غله نیز میتواند موجب بروز سـرفه خشک مداوم شود.
- برونشیت مزمن: هنگامی که لولههای برونش برای مدت زمان طولانی ملتهب باقی بمانند، آنگاه میتواند منجر به سـرفه همراه با خلط و یا بدون خلط شود. علائم دیگر: احتقان، اشکال در تنفس، خس خس و خستگی را شامل میشوند.
- آسم: سـرفه مزمن مرتبط با آسم عمدتاً در طول شب رخ میدهد این نوع از سـرفه در میان افرادی مشاهده میدشود که مبتلا به اسم میشوند و یا بیمارانی که دارای اسم بخوبی کنترل نشده هستند. سـرفه مرتبط با اسم هنگامی که فرد در معرض هوای خشک، هوای سرد، بوهایی خاص و یا گازهایی شیمیایی قرار داشته باشد، میتواند بدتر شود.
- رفلکس اسید: در این وضعیت، جریان رو به عقب اسید معده به سمت مری وجود دارد. این امر منجر به اسپاسم راههای هوایی شده که موجب بروز سـرفه خشک پی در پی میشود.
- ترشحات عقب بینی: سـرفه میتواند به دلیل ترشح از پشت بینی و یا سینوزیت ایجاد شود. تولید بیش از حد مخاط منجر به ترشح از پشت گلو شده که موجب بروز سـرفه میگردد با انکه متوجه ترشح مخاط از گلوی خود به سمت پایین میشوید، اما این نوع سـرفه هیچ خلطی تولید نمیکند.
- سیاه سرفه: سـرفه خشک، تب خفیف، اب ریزش بینی، گرفتگی، عطسه و آبریزش از چشم علائم رایج بیماری سیاه سـرفه میباشد. با این حال پس از یک یا دو هفته از گذشت عفونت، علائم بدتر شده و حملات غیرقابل کنترل سرفه رخ میدهد.
- التهاب حنجره: التهاب دیگری برای سـرفه خشک است. غیر از سـرفه، این بیماری همچنین میتواند منجر به ضعیف شدن صدا و یا خشونت صدا، گلودرد، احساس خارش در گلو و خشکی گلو شود.
- علت: غلبه بلغم
- پرهیزات: غداهای سرد وتر
- درمان: با روغن سیاهدانه روی قفسه سینه و پشت کتفها ماساژ داده شود و دو قطره در هر مجرای بینی چکانده شود.
منبع: کتاب روش شناسی روغن درمانی نوشته حکیم محسن اسماعیلی
جهت مشاوره و تهیه محصول فوق درتماس باشید:
ارمغان سلامتی نمایندگی طیبستان در تهران
09301430620 مبینی