اصول شش گانه حفظ سلامتی - اصول تدابیر خوردنی ها (ماکولات)؛ پرهیز از تنوع غذایی، عدم استمرار در خوردن یک نوع غذا، لذت بردن خوردن غذا
اصل یازدهم: عدم مصرف غذا ها با رنگ های مختلف در یک وعده
در یک وعده مصرف غذا، نباید غذاهایی با رنگ های مختلف خورده شود، چرا که به نظر حکما و اطبا رنگها مزاج دارند، مزاج برخی رنگ ها گرم و برخی رنگ ها سرد می باشد. برخی رنگها خشکی آفرین هستند و برخی دیگر رطوبت را زیاد میکند.
بنابراین چند نوع غذایی رنگارنگ خوردن با طبیعت بدن که دارای یک مزاج است سازگار نیست؛ به عبارت دیگر انسان نباید غذاهایی با چند رنگ مختلف که هر کدام دارای یک مزاج است را با هم دیگر استفاده کند، مگر برای مصلح بودن غذا.
مثلا هنگامی که ماهی مصرف شد، مقدار کمی خرما هم به عنوان مصلح در کنار آن مصرف شود؛ اما به طور طبیعی نباید کنار ماهی مرغ یا گوشت مصرف شود؛ چرا که ماهی سرد است مرغ و گوشت گرم هستند و آنها با هم سازگار نیستند. دلیل دوم این است که این عمل باعث حیرت در طبیعت بدن و سوء هاضمه می شود.
اصل دوزادهم: عدم استمرار بر خوردن یک نوع غذا
بهتر است که انسان بر خوردن یک نوع غذا اصرار و مداومت ننماید، بلکه در طول هفته غذاهای متنوع مصرف کند.
اصل سیزدهم: لذت بردن هنگام خوردن غذا
باید غذایی را برای خوردن انتخاب کنید که از خوردن آن لذت ببرید، خوش طعم و خوش مزه باشد، تا غذا با جسم و جان انسان عجین شده و تولید خلط صالح انجام شود.
غذای لذیذ و دلپذیر، غذای خوش طعم و خوش مزه، برای قوه هاضمه و برای جذب شدن در بدن از غذایی که قطعاً لذیذ نیست قطعا اصلح و ارجح می باشد. از آنجایی که خوردن غذایی که بی مزه و بدون طعم؛ باعث کاهش اشتها و کسل شدن بدن می شود باید از خوردن آنها پرهیز شود.
علت کاهش اشتها نیز آن است که است که در فم معده رطوبت سست کننده ایجاد میشود و تکاثفی که در دهانه معده باعث اشتها می شود، از بین میرود. همچنین اعصاب مرطوب شده و کسالت و سستی بر اعضا بدن شخص عارض می گردد.
البته این سخن تاجایی صحیح است که خوردن غذای لذیذ به پرخوری منجر نشود.
اصل چهارم : پختن غذاهایی که باید پخته شوند.
غذایی که مصرف می شود، اگر شان این غذا پختن باشد باید حتماً به صورت پخته مصرف گردد. بنابراین از خوردن غذایی که شان آن پختن بوده و نپخته است، مانند گوشت، نخود، لوبیا نپخته باید دوری کرد، چرا:
اولا: شهوت و میل درونی به غذا خوردن را از بین می ببرد .
ثانیا: مصرف این غذاها برای انسان کسل کننده است.
ثالثاً: باعث عدم هضم کافی در معده می شود.
پایان قسمت نهم
ادامه دارد.....
منبع: معرفت شناسی سلامت انسان، حکیم محسن اسماعیلی
محصولات طبیعی تسنیم عرضه کننده روغن های درمانیِ، عطر های طبیعی و درمانی، حرز موسسه حکمت بنیان طیبستان می باشد.
با ما در ارتباط باشید:
لینک کانال ایتا eitaa.com/tasnim560
مشاوره و پاسخگویی 09352327504