حفظ سلامتی در پاییز و در امان ماندن از بیماری‌ها...


 

بایدها و نبایدها در فصل پاییز:
 
- فصل پاییز با طبیعت سرد و خشک و غلبه سودا و افزایش بیماری‌ها همراه است. پس لازم است برای حفظ سلامتی به چند نکته مهم توجه نمود.

 

 ♦️ ایجاد رطوبت مناسب و پایدار با مصرف  غذاهایی مانند شیر و موادی مثل آلو ، انار، رب انار ، زرشک ، لواشک . 
♦️ مصرف غذاهای گرم و مرطوب مثل آبگوشت با گوشت گوسفند یا مرغ (بدون ادویه زیاد) و میوه هایی مثل : سیب ، انگور، گلابی، انارشیرین ، شلغم.

♦️ استفاده از رایحه‌های رطوبت بخش مثل عطر هلو و.. 
♦️ پوشاندن ناحیه سر و صورت و نخوابیدن در محلهای سرد .

رعایت بیش از پیش آداب حمام، مخصوصا پوشاندن سر تا دوساعت برای خانمها و یک ساعت جهت آقایان.

 ♦️ انجام عبادات مستحبی علاوه بر واجبات ، چون طبع عبادات گرم و تر است.

 

اما برخی امور که جهت حفظ سلامتی در این فصل باید از آنها پرهیز نمود:

 پرهیز از :


۱- غذاهای سودا زا مانند غذاهای نمک سود ، گوشت گاو ، بادمجان، کاکائو، شرینی جات و ترش جات زیاد ، پنیر کهنه ، تخم مرغ زیاد، غذاهای فست فود ، نوشابه و غذاهایی که مواد نگهدارنده یا افزودنیهای خوراکی یا غبر خوراکی، نوشیدن آب سرد.
۲- غذاهای شب مانده حتی اگر در یخچال بوده است.  
۴- انجام  ورزشهای سنگین و فشار کاری  بالا. 
 ۵- خواب بعدازظهر  چون سودا زاست . بلافاصله بعد از غذا نباشد چون موجب غلظت خون و بیماری می‌شود . 
۶- خواب صبحگاهان ( بعد از طلوع آفتاب  ) با این که موجب غلبه بلغم و رطوبت می‌شود اما برای رفع غلبه خشکی مناسب نیست.
۷- استحمام و  مجامعت زیاد.

۸- گرمای نیمروز و خنکی بامداد.
۹- خوردن چند نوع میوه همزمان.
۱۰- خوابیدن با معده پر در این فصل.                                                           

 

منبع: الموجز فی الطب ابن نفیس

نسخه‌های حکیم اسماعیلی 
 
 

ما را دنبال کنید

سبد خرید