کبد چرب که در کتب طب سنتی به نام «سوءالقنیه» شناخته شده است در دوران ما بسیار رواج پیدا کرده و مشکلات بسیاری را برای افراد در پی دارد به نحویکه اگر جلوگیری نشود به بیماریهای سخت و صعبالعلاج تبدیل میشود.
تجمع بیش از اندازهی چربی در بافت کبد موجب کبد چرب میشود که باعث اختلال فعالیت طبیعی کبد میشود که میتواند باعث نارسایی کبد و یا سیروز کبدی گردد.
در تعریف بیماری کبد چرب، حکیم ارزانی در کتاب میزانالطب آورده است:
« و وی مقدمهی استسقاست و نشان او ظهور تهیج است در وجه و دیگر اعضاء و آثار ضعف جگر هویدا بودن.»
علائم کبد چرب عبارتند از: خستگی و بیحالی، کاهش وزن و اشتها، تهوع، ضعف عمومی بدن، درد در مرکز و یا سمت راست بخش بالای شکم.
علت این بیماری غلبهبلغم و صفرا در بدن است.
پرهیزات
غذاهای سرد و تر مثل املت، ماهی، ماکارونی، ماست، نارنگی، پرتقال، قارچ و ...
غذاهای گرم و خشک مثل زرده تخم مرغ، فسنجان گردو، کشک بادمجان، زعفران، گردو و ...
از نان سفید پرهیز شود و از نان جو سبوسدار استفاده شود.
از روغن نباتی و روغنهای مایع پرهیز شود و روغن کنجد و یا زیتون جایگزین گردد.
از نوشیدن آب بین غذا و به ویژه آب خیلی سرد پرهیز شود.
درمان خوراکی
صبحها ناشتا یک عدد سیب شیرین میل شود.
بعد از هر وعده غذایی دو قاشق مرباخوری رب انار شیرین را در یک استکان آب حل کرده و میل شود.
شبها قبل از خواب یک قاشق خاکشیر در یک استکان عرق کاسنی میل شود.
لقمههای غذا خوب جویده شود.
رایحهدرمانی
پاکسازی: بوییدن رایحهی میوه سیب و رایحه میوه به، عطر نعناع و عطر روح افزا
بهسازی و نوسازی: رایحهی میوه سیب و میوه به
درمان با روغندرمانی
از ترکیب روغن سیاهدانه و روغن بنفشه بر روی پهلوها روزی سه مرتبه ماساژ داده شود.
مجموعهی عطر طبیعی رایحه، نمایندگی شرکت حکمت بنیان طیبستان در شهر تهران است و ما در این مجموعه سعی میکنیم تا محصولات طبیعی و مطمئن را در هر کجای ایران، در اسرع وقت به دست شما برسانیم.
09194367625
سایت: www.tabib-tehran.ir
کانال ایتا: https://www.eitaa.com/atre_rayehe
اینستاگرام: https://www.instagram.com/tabib.tehran
کتاب روششناسی روغندرمانی حکیم محسن اسماعیلی
بیانات حکیم محسن اسماعیلی
مقالات علمی