غذا درمانی و نقش آن در سبک زندگی سالم در طب جامع اسلامی (4) غذا درمانیغذا درمانی غذا درمانی غذا درمانی غذا درمانی غذا درمانی غذا درمانی غذا درمانی
انجیر:
واژه (تین) در زبان عربی به معنی انجیر می باشد که در قرآن کریم یک بار ذکر شده است.
انجیر دارای مزاج گرم و تر می باشد.
انجیر دارای ارزش غذایی فراوانی هست و لقمه ای مغذی و مقوی برای هر سن و سال و خالی از پوست و هسته و زواید.
غذاناشناسان میگویند، از انجیر می توان به عنوان قند طبیعی جهت کودکان استفاده نمود. ورزشکاران و آن هایی که گرفتار ضعف و پیری اند، می توانند از انجیر برای تغذیه خود استفاده کنند.
می گویند افلاطون به قدری انجیر را دوست می داشت که بعضی آن را دوست فیلسوفان نامیده اند و سقراط انجیر را جذب کننده مواد نافع و دفع کننده مضار می دانسته است.
جالینیوس رژیم مخصوصی از انجیر برای پهلوانان تنظیم کرده بود، به پهلوانان روم و یونان قدیم نیز انجیر داده میشد.
دانشمندان غذاشناس می گویند: انجیر سرشار از ویتامین های مختلف و قند و در بسیاری از بیماریها از آن به عنوان یک دارو می توان استفاده کرد، مخصوصاً هرگاه انجیر و عسل را به طور مساوی مخلوط کنند برای زخم معده بسیار مفید است.
خوردن انجیر خشک، فکر را تقویت می کند. به علت وجود عناصر معدنی در انجیر که سبب تعادل قوای بدن و خون می گردد انجیر را غذای هر سه و شرایطی معرفی کرده اند. در حدیثی از امام رضا علیه السلام آمده است: انجیر بوی دهان را می برد، لثه ها و استخوان ها را محکم می کند، مو را میرویاند، درد را برطرف می سازد و با وجود آن نیاز به دارو نیست و نیز فرمودند انجیر شبیه ترین اشیا به میوه بهشتی است.
انجیر غذا میوه و دعوا است زیرا که آن طعام، لطیف سریع الهضم و دوا کثیر النفع است. مزاج را لینت می دهد، بلغم را تحلیل می برد، کلیه ها را پاک می کند، شن مثانه را می برد، بدن را جلا میدهد، بواسیر را قطع می کند، و دوایی است که فضولات بدن را رفع می کند.
در حدیث است که طبقه انجیر برای رسول اکرم هدیه آوردند خود حضرتش قدری از آن خورد به اصحاب فرمود بخورید اگر بگویم میوه ای از بهشت آمده است انجیر است.
فواید انجیر از دیدگاه متخصصین تغذیه:
خوردن انجیر قبل از غذا باعث باز شدن مجاری دستگاه گوارش شده و اشتها را تحریک کرده و محیط را برای هضم و دفع غذا آماده می سازد
مربا و کمپوت آن بهترین غذا برای مبتلایان به یبوست می باشد.
مضمضه جوشانده انجیر، لثه ها را محکم و غرغره اش سینه و گلو را نرم و دردهای کهنه آنها را شفا می دهد.
حرارت و تشنگی را از بین می برد.
عرق را زیاد می کند و سموم و چربی را به بیرون می آورد
خوردن انجیر همراه با گردو مقاومت بدن را در برابر سموم بالا می برد.
خوردن انجیر با پسته و بادام نیروی حافظه و قدرت عقل را تقویت میکند.
از ریزش مو جلوگیری میکند.
شربت انجیر در زمستان برای جلوگیری از سرماخوردگی مفید است.
بوی دهان را ازبین می برد.
سوخته انجیر با روغن زیتون خضابی است که موهای سفید را مشکی می نماید
دانه های میوه انجیر معده و روده را جارو می کند و فضولات را با خود دفع می کند.
شیرابه انجیر جهت تسکین درد دندان که خورده مفید است.
شیرابه انجیر بهترین مایع برای تبدیل شیر به ماست می باشد.( با منعقدکردن شیر، آن را تبدیل به نوعی پنیر زود هضم می کند).
کدو
واژه یقطین به معنی کدو می باشد، که تنها یک بار در قرآن ذکر شده است.
کدو دارای مزاج سرد و تر در درجه دوم می باشد.
یقطین، به طوری که بسیاری از مفسران گفته اند: هر گیاهی که ساقه ندارد و دارای برگهای پهن است، مانند خربزه کدو ، خیار و هندوانه و امثال آن. ولی بسیاری از مفسران و روات حدیث در اینجا تصریح کردند که منظور کدوبن است.
می گویند کدوبن علاوه بر اینکه برگ های پهن و پرآبی دارد و میتوان از آن سایبان خوبی تهیه کرد، مگس نیز بر برگهای آن مینشیند و حضرت یونس به خاطر توقف در شکم ماهیِ تنش آنقدر نازک و حساس شده بود که از نشستن حشرات بر آن رنج میبرد او اندام خود را با این کدوبن پوشانید تا هم از سوزش آفتاب در امان باشد و هم از حشرات.
خواص و فواید کدو:
ضد یبوست و نرم کننده می باشد.
برای مبارزه با چاقی و میتوان از کدو استفاده کرد.
درمان خوبی است برای مریضی چربی خون و قند خون
گوشت آن تب را می برد و دوست خوبی برای کبد است.
ابوعلی سینا، کدو را برای رفع بی خوابی و معالجه غالب مریضی های گرم مفید دانسته است.
تخم کدو بهترین درمان برای کرم کدو است.
محصولات مؤسسه حکمت بنیان طیبستان، مسیری روشن ربرای رسیدن به سلامتی را برای شما به ارمغان میآورد. جهت مشاوره و تهیه روغنهای درمانی، رایحه های طبیعی، حرز و... میتوانید از راههای ارتباطی زیر با نمایندگی طیبستان در استان یزد اقدام نمایید: