غذا درمانی و نقش آن در سبک زندگی سالم در طب جامع اسلامی(3)
در ادامه آشنایی با مبانی و اصول غذا درمانی به بررسی و فواید موز و پیاز می پردازیم.
موز:
واژه طلح به معنی موز می باشد و در قرآن کریم فقط یک بار ذکر شده است. (سوره مبارکه واقعه آیه ۲۹). موز دارای مزاج گرم و تر می باشد.
خواص و فواید موز:
موز ارزش غذایی زیادی دارد و حتی آن را از سیب زمینی و گوشت مغذی تر می دانند و مصرف آن را به افرادی که کارهای فکری و بدنی دارند و نیز برای کودکان و افراد مسن توصیه می کنند.
1- موز برای مبتلایان به مرض قند و مبتلایان و یبوست توصیه نمی شود.
۲- خون ساز و مقوی می باشد.
3- سرفه های خشک را آسان میکند و سینه را می نماید.
۴- مالیدن میوه موز همراه با تخم خربزه کک و مک صورت را از بین می برد.
۵- خاکستر پوست موز برای برآوردن خون ریزی مفید است.
نکته ها:
1- زیاده روی در خود میوه کال موز، باعث زیادی بلغم و باعث قلنج و پیچش شکم می شود.
2- هرگز بعد از خوردن موز آب ننوشید.
3- هیچ گاه موز را ناشتا میل نکنید.
پیاز:
واژه (بصل) به معنی پیاز می باشد، فقط یک بار در قرآن کریم ذکر شده است پیاز داری مزاج گرم و خشک درجه سوم است.
خواص و فواید پیاز:
1- یکی از عجایب پیاز، نیروی هواشناسی نهفته در آن است، به طوری که قبل از رسیدن فصل زمستان، میتوان شدت سرما آینده را پیش بینی کرد. در فصل پاییز، وقتی پیاز را زیر خاک در می آورید اگر پوست ها و پرده ها ضخیم و محکم باشد دلیل بر این است که زمستان سختی آن محل دارد اگر نازک و کم دوام باشد، در زمستان آینده سرمای زیادی در محل نخواهد بود.
2- هضم مواد نشاسته ای را آسان میکند.
3- باعث آرامش در خواب می شود.
۴- از لخته شدن خون جلوگیری می کند.
۵- در میکروب کش بودن پیاز، آن را تشبیه به پنی سیلین می کنند.
6-هیچ غذای گوشتی بدون پیاز پخته نشود.
۷- از ریزش مو جلوگیری می کند.
۸- برای درمان پروستات، ورم ساق پا و روماتیسم مفید است.
9- برای تسکین دندان درد کافی است کمی آب پیاز را با پنبه اغشته کنید و آن را در حفره دندان کرم خورده بگذارید.
10- برای از بین بردن لکه های سیاه پوستی، دارویی مفیدتر از آب پیاز و نمک نیست.
11- به خاطر دارا بودن انسولین برای مبتلایان به قند خون مفید بوده و قند خون را پایین می آورد.
۱۲- شکننده سنگ کلیه و مثانه باشد.
۱۳- پیاز اشک آور است و بدون ضرر زدن به چشم، آن ار ضدعفونی می کند.
14- ضماد کوبیده پیاز برای کشیدن زهر نیش زنبور و عقرب مفید است.
۱۵ چکاندن آب پیاز در گوش سنگینی و صدای گوش را رفع می کند.
نکته: برای برطرف کردن نفخ پیاز، خوردن کمی قند یا شکر یا مکیدن نبات بسیار مفید است.
امام صادق علیه السلام سه خاصیت مهم برای پیاز بر می شمارند:1- پیاز دهان را خوشبو 2- کمر را قوی 3- پوست را روشن و شفاف می گرداند( بدون افراط در خوردن)
سیر:
سیر را به علت خواص دارویی آن همه می شناسند و به دلیل فراوانی و قابل دسترس بودن، آن را تریاق الفقرا (پادزهری برای فقیران) نامیده اند. در صورت دسترسی نداشتن به آنتی بیوتیک معمولی، عصاره سیر برای پیشگیری از عفونت باکتریایی و چرکی شدن زخم ها بهترین گزینه باشد.
خواص سیر:
1- پایین آوردن فشار خون می باشد.
2- رقیق کننده خون غلیظ می باشد.
3- دشمن انواع کرم معده و روده است.
4- خوردن سیر همراه غذای سنگین سبب سبک شدن و راحتی هضم غذا می شود.
5- باعث تقویت حافظه می شود.
6- مالیدن سیر با عسل، برای زخم جوش های پوستی و سیاهی زیر چشم مفیداست.
نکته: برای برطرف کردن بوی تند و زننده سیر، جویدن برگ سیر بسیار اثربخش است.
ادامه دارد...
منبع: مبانی و اصول غذا درمانی در سبک زندگی سالم، حکیم محسن اسماعیلی
محصولات مؤسسه حکمت بنیان طیبستان، مسیری روشن را برای رسیدن به سلامتی را برای شما به ارمغان میآورد.
جهت مشاوره و تهیه روغنهای درمانی، رایحه های طبیعی، حرز و... میتوانید از راههای ارتباطی زیر با نمایندگی طیبستان در استان یزد اقدام نمایید:
کانال ایتا: 313 https://eitaa.com/tabiei
پیج اینستاگرامtasnim.560
پیامرسان واتساپ : ۰۹۳۵۲۳۲۷۵۰۴