طیبستان /خواص پسته

طیبستان

پسته(فُستُق)

قبل از اینکه مسقیم به سراغ توضیح و تفسیر خواص پسته برویم، شاید بهتر باشد که اندکی از تاریخ پرماجرای این محصول دوست‌داشتنی را نیز بخوانیم. طیبستان

به باور متخصصان، سابقه کشت نهال پسته در ایران، به 4000 سال پیش باز می‌گردد. کهن ترین اثر مکتوبی که در آن درباره‌ی این محصول نوشته شده، تاریخ هرودوت است. حتی در شاهنامه فردوسی نیز از این آجیل، به عنوان قوت و قدرت سپاهیان، یاد شده است.

همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، این پسته، محصولی است تماما ایرانی و خاستگاه آن را ایران و در مقام بعدی، خاورمیانه دانسته‌اند. اما به طور دقیق، به گفته مورخان این محصول از منطقه جنوب رود جیحون سرچمشه گرفته است. واژه پسته نیز، ریشه در زبان پارسی کهن دارد و از همین زبان،  وارد زبان‌های اروپایی شده است.

ارزش غذایی و مواد معدنی پسته:

همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، اگرچه این میوه کوچک است و به ظاهر شاید ارزش غذایی چندانی نداشته باشد، اما این تصور، به شدت اشتباه و غلط است. خواص پسته؛ فراوان‌ تر از آن چیزی است که حتی فکرش را کنید.

این خواص از هزاران سال پیش شناخته شده بودند؛ زیر در دوره باستان، این مغز را خون‌ساز، حیات‌بخش و هوش‌افزای خوانده‌اند. البته باید توجه داشته باشید که مقادیر زیر، مربوط به محصول خام است و ممکن در نوع خشک، از چیزی که ذکر کرده‌ایم، بسیار کمتر باشد. طیبستان

 طیبستان در هر 100 گرم از این محصول، می‌توان مواد معدنی زیر را پیدا کرد:

  • کربوهیدرات حدود 27.5 گرم
  • قند حدود 7.6 گرم
  • فیبر  حدود 10.3 گرم
  • چربی حدود 45.3 گرم
  • چربی اشباع حدود 5.5 گرم
  • پروتئین حدود 10 گرم
  • آهن
  • کلسیم طیبستان
  • منیزیم  طیبستان
  • فسفر
  • پتاسیم
  • روی
  •  

چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی .

10نوع ازخواص باور نکردنی پسته

1.خواص آنتی اکسیدانی:

پوسته های پسته حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند. این آنتی اکسیدان ها ،رادیکال های آزادی را که از متابولیسم سلولی تشکیل می شوند، خنثی می کند. که این رادیکال ها باعث ایجاد بیماری های قلبی و سرطانی می شود.

2. بهبود سلامت قلب :

مصرف روزانه ال دی ال یا کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد . این آجیل یک منبع غنی از اسید آمینه می باشد، که مانع از تشدید عروق و تشکیل لخته های خون می شود .

3.مدیریت کردن وزن :

برای کسانی که رژیم غذایی دارند ،پسته یک انتخاب عالی می باشد . پسته دارای کالری کم، پروتئین زیاد، چربی های اشباع شده و نشده کم می باشد. که همه برای حفظ وزن ایده آل بسیار مناسب هستند .

4. جلوگیری از بیماریهای ماکولا:

پسته حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئید، مانند :لوتئین و زاکستین است. این آنتی اکسیدان ها در کاهش خطر ابتلا به بیماری ماکولا در سالمندان کمک می کنند.

5. کمک در بهبودی هضم:

پسته یک منبع عالی از فیبر رژیمی می باشد که در عملکرد سیستم گوارش تاثیر مثبت دارد.

6. کمک به جذب آهن:

پسته حاوی مقدار زیادی مس است که در جذب آهن بیشتر از مواد غذایی به بدن کمک می کند. و این می تواند شانس مبارزه با بیماری هایی مانند کم خونی را افزایش دهد . زیرا تعداد هموگلوبین ها را زیاد میکند و باعث افزایش جریان خون می شود.

 

7.پسته برای تقویت قوای جنسی :

پسته به شدت بر قوای جنسی مردان تاثیر می گذارد مطالعات نشان داده است که مردان با مصرف روزانه حدود 100 گرم آجیل، به مدت سه هفته ،میتوانند اختلال نعوظ خود را حدود 50 درصد بهبود بخشند.

8. کنترل دیابت:

پسته حاوی آنتی اکسیدان است ،که به کاهش فرآیند گلیکاسیون(قندی شدن) و کنترل دیابت کمک می کند و همچنین می تواند سطح قندخون و فشارخون را متعادل کند.

9. خاصیت ضد التهابی :

محتوای ویتامین ای و و عوامل ضد التهابی موجود در پسته، می تواند به کاهش التهاب در هر قسمت از بدن کمک کند.

10.محافظت از نورون ها و عصب:

پسته، حاوی مقادیر بالایی از ویتامین b6 است. که به ساخت اسید آمینه ضروری کمک می کند، که برای ضربان قلب و عروق بسیار مفید است . به همین خاطر این آجیل نقش بسیار مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن ایفا می کند.

11. تقویت سیستم ایمنی بدن :

پسته، به دلیل منبع غنی ویتامین b6 ،می تواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد . آنها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و در جلوگیری از انواع عفونت ها و سرطان ها موثرند. 

 

 

 

 

 

  طیبستان

حمید گفت:
بسیار عالی
حسن آقا گفت:
سلام
آقا پسته خیلی گرونه
جایگزینش چیزی نداریم که بتونیم برای درمان دیابت استفاده کنیم؟؟
غائب حاضر گفت:
خیلی ممنونم از این که فواید پسته را مفصلا بیان فرمودید.

ضرر هم داره....حسرت برای اکثر مردم.... اللهم العن الملاعین الغالین....
مثل گفت:
کتاب ملکوت گیاهان را از چه جایی می توان تهیه کرد؟

ما را دنبال کنید

سبد خرید