آلبالو (قَراصیا حامض)
طبیعت درجه اول سردو خشک
مزاج دوم گرم وخشک
کوکب زهره
کوکب مکمل مریخ
زمان مصرف روز جمعه وسه شنبه شب
خواص قاطع عطش.مسکن.قابض و...
تاثیراخص مقوی معده.تسکین دهنده حرارت وتندی صفرا ودم موجب رفع تشنگی...
مضرات مصرف بیش ازحد آن موجب غلبه سودا می گردد منع مصرف افراد سردمزاج با احتیاط مصرف نمایید
مصلح شیرینی ها
از نظر گیاه شناسی بسیار به گیلاس شبیه است. نواحی بین دریای خزر و دریای سیاه که احتمالا بذر آن توسط پرندگان به سایر نقاط از جمله اروپا برده شده است. مناطق عمده کشت آن فرانسه، یوگسلاوی و آلمان است. گیاهی خزان پذیر با برگهای لوزی بصورت متناوب روی شاخه قرار دارند. رنگ پوست آن قهوه ای روشن تا نقره ای است.
خواص آلبالو
گل های آن به صورت ۵-۳ تایی در یک جوانه ظاهر و گلها دارای ۵ گلبرگ، ۵ کاسبرگ، پرچم و یک مادگی است. بر عکس گیلاس خود بارور است و برای تلقیح نیازی به ارقام گرده افشان ندارد.گل آن نیزمعمولا دیرتر از سایر میوه های هسته دار باز می شود به همین دلیل معمولا با خطر سرمازدگی مواجه نمی شود. دارای دم بلند که بر اساس بلندی یا کوتاهی دم تقسیم بندی می شود و معمولا ارقام دم کوتاه مرغوب ترند.
درخت آلبالو اصلا در ايران بوده است و از ايران به كشورهاى ديگر رفته و كشت شده است . منطقه اى كه در قديم درختان فراوان داشته در منطقه وسيعى از آناطولى تركيه تا درياى خزر بوده است .در حال حاضر در مناطق مختلف ايران درخت و ميوه آن وجود دارد و بعضى سالها محصول فراوانى دارد كه از آن به عنوان ميوه استفاده مى شود يا آن را خشك مى كنند و يا از آن شربت و مربا و يا پلو و يا خورش درست مى كنند.
حسین علی علی علی علی
نقطه سلام